17 Ιανουαρίου, 2016

Θερμοπηξία ευρυαγγειών

Τι είναι η θερμοπηξία;

Η θερμοπηξία είναι μία σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης των ευρυαγγειών, ιδιαίτερα των πολύ μικρών (<0,3mm), οι οποίες δεν είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν με σκληροθεραπεία. Μέσω μίας πολύ λεπτής βελόνας (διαμέτρου 0,055 – 0,15 mm, ανάλογα με την περιοχή του σώματος) εφαρμόζεται στο τοίχωμα της φλέβας ένα κύμα υψηλής συχνότητας (4MHz), το οποίο προκαλεί θερμική βλάβη με αποτέλεσμα την ελεγχόμενη καταστροφή και συρρίκνωση της φλέβας (θερμοπηξία) χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί.

Θερμοπηξία ευρυαγγειών

Πως εφαρμόζεται;

Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-20 λεπτά και είναι δυνατόν να θεραπευθούν 30-50 εκ. ευρυαγγειών. Μετά τη θεραπεία δεν απαιτούνται επίδεσμοι ή κάλτσες, όπως στη σκληροθεραπεία και ο ασθενής μπορεί να επανέλθει άμεσα στη δραστηριότητα του.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο, αν και στα σημεία της θεραπείας υπάρχει αρχικά ερυθρότητα, για 24-48 ώρες και στη συνέχεια μικρά σημάδια σαν “γρατσούνισμα γάτας”, τα οποία υποχωρούν σταδιακά σε 2-4 εβδομάδες.

Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε  σημεία του σώματος όπου δεν μπορεί να εφαρμοστεί σκληροθεραπεία πχ πρόσωπο και στήθος, ενώ, σε αντίθεση με το laser, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις εποχές του χρόνου .