Ιανουάριος 17, 2016

Σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες και κιρσούς

Τι είναι η σκληροθεραπεία;

Η βάση της θεραπείας των ευρυαγγειών ειναι η σκληροθεραπεία, η εγχυση δηλαδή στις παθολογικές φλέβες με μια πολύ λεπτή βελόνα ειδικού διαλύματος, το οποίο προκαλεί ελεγχόμενη βλάβη του φλεβικού τοιχώματος με αποτέλεσμα η φλέβα τελικά να υφίσταται ίνωση και να εξαφανίζεται.

Η μέθοδος εφαρμόζεται 4σε συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ειναι ασφαλής, ανώδυνη και γίνεται στο χώρο του ιατρείου. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά και μετά τοποθετείται γύρω από το πόδι ένας ειδικός ελαστικός επίδεσμος ή κάλτσα διαβαθμισμένης συμπίεσης που είναι απαραίτητο να παραμείνει για ορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με το μέγεθος των φλεβών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, συνήθως 5-10 ημέρες. Στο διάστημα αυτό η καθημερινή δραστηριότητα και άσκηση γίνεται κανονικά αλλά η έντονη σωματική άσκηση και η γυμναστική καλό ειναι να αποφευχθεί για μία εβδομάδα περίπου.

Για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα, γίνεται επανεκτίμηση ένα μήνα μετα το πέρας της θεραπείας και διόρθωση πιθανών μικρών ατελειών.