17 Ιανουαρίου, 2016

Σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες και κιρσούς

Τι είναι η σκληροθεραπεία;

Η σκληροθεραπεία αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ριζική μέθοδο εξάλειψης των ευρυαγγειών, των μικρών δηλαδή μπλε και κόκκινων φλεβών του δέρματος. Κατά τη σκληροθεραπεία γίνεται με μια πολύ λεπτή βελόνα έγχυση στις παθολογικές φλέβες ειδικού διαλύματος, το οποίο “καίει” το εσωτερικό της φλέβας  με αποτέλεσμα η φλέβα τελικά να υφίσταται ίνωση και να εξαφανίζεται.

Η μέθοδος ειναι ασφαλής και ανώδυνη, εφαρμόζεται 4στο χώρο του ιατρείου και πραγματοποίειται σε συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και μπορεί να πραγματοποιείται ανά εβδομάδα, εφόσον πρόκειται για διαφορετική περιοχή του άκρου ή να επαναληφθεί στην ίδια περιοχή μετά από 4-6 εβδομάδες.

Άμεσα μετά τη σκληροθεραπεία είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο, ανάλογα με το μέγεθος των φλεβών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία, είναι συνήθως 5-7 ημέρες. Στο διάστημα αυτό ωστόσο η οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα καθώς και η άσκηση γίνεται κανονικά

Για ένα ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα, γίνεται επανεκτίμηση ένα μήνα μετα το πέρας της θεραπείας και διόρθωση πιθανών μικρών ατελειών.